Book tid online København Herning Randers

Skal massage gøre ondt, før det gør godt?

20. april - 2023

Book: Online tidsbestilling hos CityFys Wellness
Gavekort: Her køber du skønne gavekort

Skal det gøre ondt, før det gør godt?

Når vi spøger fagkundskaben, så er det korte svar er nej. Det er en myte, at det skal gøre ondt, før det gør godt.

Men det gør nu alligevel AUVS at få løsnet hårde muskelinfiltrationer!
Om det skal gøre ondt, før det gør godt, er afgjort et ordsprog med modifikationer. Du er forhåbentlig klogere på spørgsmålet, når du har læst dette blog-indlæg.

Massage behandling er heldigvis mere nuanceret end som så. Rettesnoren er, at det nemlig ikke må gøre mere ondt, end at du kan slappe af under massagen. Det er naturligt at spænde op, når noget gør ondt, og det går ikke under massage. For da modarbejder du og massøren hinanden. Og det er der aldrig kommet noget godt ud af.

Åndedræt som rettesnor

Er du i tvivl om du spænder op i musklerne, så prøv at observere om du holder åndedrættet tilbage.
Det er nemlig også den typiske indikator for, om noget gør ondt i massagen.

Derfor arbejder vi altid ud fra det mantra ”at den bedste massage overhovedet, opstår i et nært samspil mellem dig og massøren”. Grænsen mellem massage, der gør decideret ondt og massage, hvor der bliver taget virkelig godt fat – er hårfin.

Når du får massage, så er vi af den holdning, at der skal tages virkelig godt fat! Og derfor er samspillet påkrævet! Det er optimalt hvis vi rammer et styrkeniveau i massørens massagegreb, hvor du lige præcis kan tolerere de tryk og greb massøren giver.

Balanceakt

Derfor er det vigtigt at følgende balanceakt udspiller sig under massagen:

1) Massøren spørger hyppigt ind til dit velbefindende i vendinger som ”har du det godt”, ” er du ok”, ”sig til hvis jeg trykker for hårdt eller sig til hvis jeg skal trykke hårdere” osv.

2) Du skal endelig svare massøren så præcist som du kan. Og her er det vigtigt at pointere, at dine svar til massøren ikke vil blive opfattet som negativ kritik, men som afgørende information set ift. kvaliteten i massagen. Massøren bruger nemlig din feedback til at justere behandlingen efter din krop. Og når det kommer til massage, så er ingen kroppe 100% ens.

3) Føler du smerte før massøren får spurgt ind til dig, så skal du endelig være helt ærlig

Opsummeret vil vi sige, at en god målestok for, om massagen er får hård til dig, er naturligvis den oplevelse du har i selve øjeblikket. Kan du mærke at musklerne spænder og eller at du per refleks holder åndedrættet tilbage, så er det en god til at meddele din massør, at denne gerne må spare lidt på kræfterne 😊

Øm efter massage

Den ømhed, der følger i dagene efter en massage behandling, er for det første helt naturlig og er alene udtryk for, at du har fået en grundig massage. Du må ikke tro, at der er noget galt.

Den svidende og ømhedsfornemmelse, der kan optræde i musklerne, er at sidestille med den ømhed, der indfinder sig efter f.eks. sport. Der er tale om en restituerende fysiologiske proces, som er en del af massagens positive eftervirkninger. Vi kan have forskellig sensitivitet (følsomhed) i vores muskelvæv. Hos enkelte er den efterfølgende ømhed kraftigere end hos andre. Ved du dette på forhånd, da skal du informere massøren om dette før behandlingen starter.

”Vi håber du vil hjælpe os med at hjælp dig”, så vi gennem målrettet dialog sikrer, at du modtager den bedst tænkelige massage.

Vi står allerede klar vores afdelinger med massage i København, massage i Herning og massage i Randers.